Nyheter

Du är här:

Lyckeby drar tillbaka ansökan om bassänger

Under onsdagen beslutade ledningen vid Lyckeby att dra tillbaka ansökan om bevattningsbassänger i Gringelstad.

För drygt en månad sedan skickade SSF, Sveriges Stärkelseproducenters Förening u.p.a /Lyckeby in en ansökan till Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen Kristianstads kommun som gällde nyanläggning av 2 bevattningsbassänger i Gringelstad. Ansökan kom att väcka stark kritik hos de närboende som redan sedan en tid tillbaka visat missnöje på grund av den lukt som spridit sig i området från fabriken. Lyckeby har sedan i somras haft problem med ökad lukt vilket beror på ett försök man genomfört under våren. Lyckeby prioriterar fortsatt att arbeta för att minska lukten från fabriken.

Med anledning av detta beslutade därför ledningen vid Lyckeby i samråd med styrelsen, under onsdagsförmiddagen, att dra tillbaka ansökan om nya bevattningsbassänger i Gringelstad.

”Vi vill först och främst komma till rätta med luktproblematiken innan vi på nytt utreder placering av nya bevattningsbassänger. Vi tar kritiken vi fått på största allvar och väljer därför att avvakta med ansökan”, säger Hans Holmstedt, VD på Lyckeby.

Fråga oss

Vi svarar gärna på frågor och ger dig mer information om våra produkter.