Lyckeby och Ingredion överens om strategisk allians 

Manchester, Storbritannien, 7:e augusti 2017 – Lyckeby har nått en överenskommelse med den amerikanska ingredienstillverkaren Ingredion om att sälja och leverera Lyckebys ingredienser på utvalda marknader. Det nya distributörsavtalet kommer att börja gälla i september 2017 och betyder att Lyckeby har möjlighet att nå fler kunder och fler marknader. Produkterna kommer att säljas genom Ingredions säljorganisation men under Lyckebys varumärke.


Det nya distributörsavtalet innebär att Ingredion kommer sälja Lyckebys modifierade stärkelser av potatis och waxy korn på några marknader i Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Australien. Med Lyckebys ingredienser och Ingredions säljorganisation öppnas förhoppningsvis nya möjligheter till försäljning inom applikationer som ost, paneringar, kött men även andra användningsområden. 

Jorgen Kokke, President APAC & EMEA, Ingredion, kommenterade: "Det här är en möjlighet för oss att utöka vårt sortiment med kompletterande specialingredienser. Det finns tydliga synergier mellan våra företag, från den gemensamma applikationskunskapen till viljan att leverera högkvalitativa ingredienser. Vi har nu ett mer komplett sortiment som vi kan utnyttja för att vägleda våra kunder till den bäst passande ingrediensen för deras applikation och behov." 

Jorgen Kokke Senior Vice President Asia-Pacific & EMEA Ingredion, Hans Berggren CEO Lyckeby, Kristina Linde Vice President Lyckeby och Pierre Perez y Landazuri Vice President och General Manager EMEA Ingredion

Grundat år 1927, Lyckeby ägs av cirka 600 lantbrukare i södra Sverige. Företaget kontrollerar hela värdekedjan från potatisutsäde till den färdiga ingrediensen.

Hans Berggren, VD på Lyckeby kommenterade samarbetet: "Vi är mycket nöjda att samarbeta med Ingredion som gör det möjligt för oss att nå nya marknader och nya kunder. Genom att utnyttja vår kombinerade kunskap och teknisk förmåga kommer vi kunna erbjuda våra kunder mer värde. Vi siktar på att kunna utveckla nya funktionaliteter med vår produktportfölj."

För mer information se den engelska versionen av nyheten. 


Dela inlägget