Nu söker vi en El- och automationschef  till Sveriges Stärkelseproducenter förening

Sveriges Stärkelseproducenter förening u.p.a bildades 1927 och medlemmarna består av lantbrukare. Företagets huvudverksamhet är att utveckla, producera och marknadsföra stärkelseprodukter, fiber och protein som utvinns från potatis som levereras av föreningens medlemmar, produkterna säljs till livsmedelsindustrin inom affärsområdet Lyckeby och till pappersindustrin inom affärsområdet Solam. Inom koncernen arbetar cirka 500 medarbetare varav cirka 300 i Sverige. Koncernen omsätter cirka 2 miljarder.

Sveriges stärkelseproducenter söker El- och automationschef

Sveriges stärkelseproducenter förening befinner sig just nu i en expansiv fas och har under kommande år stora investeringsprojekt för att öka produktionsvolymen. Nu söker vi en El -och Automationschef som vill vara med på vår expansiva resa och bygga upp vår El- och automationsavdelning med fler medarbetare. Tjänsten rapporterar till vår Teknikchef och är placerad i Nöbbelöv strax utanför Kristianstad. Förutom vår anläggning i Nöbbelöv har vi anläggningar i Bäckaskog, Mjällby samt Jämjö.

Som El- och automationschef har du ansvar för den dagliga driften av el- utrustning, underhåll samt deltar i investeringar av el-och styrsystem. Du har också personalansvar för 2 elektriker och 3 automationstekniker som du förväntas leda genom ett tydligt driftsnära ledarskap samt med god  kommunikation för att skapa delaktighet och rätt förutsättningar för dina medarbetare. Vi har behov av att rekrytera och utöka avdelningen med fler elektriker och vi vill att du driver utvecklingen och utökar avdelningen med rätt kompetens för framtiden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvarig för personal och arbetsmiljö på El- och automationsavdelningen.
  • Genomföra tekniska utredningar och att bistå vid problemlösning på produktionsanläggningarna.
  • Utveckla el och automation gällande både framtida teknik och arbetssätt

Profil:

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning med inriktning mot el/automation eller motsvarande utbildning arbetsgivaren anser lämplig. Du behöver ha goda kunskaper och flerårig erfarenhet inom el- och/eller automation och en generellt bred teknisk förståelse.

Vi tror att industrierfarenhet är en lämplig bakgrund för tjänsten, med fördel från processindustrier. Du behöver ha ledarerfarenhet som chef, projektledare eller från annan arbetsledande/samordnande roll.

Vi söker dig som är trygg i dig själv, tar välgrundade och genomtänkta beslut. Tjänsten innebär att leda såväl medarbetare som konsulter och därför är det viktigt att trivas i en kommunikativ ledarroll. Vi tror att du besitter både teoretiska och praktiska kunskaper och att du gillar att vara ute i verksamheten

Då arbetet innebär många kontakter inom och utom företaget ställer detta stora krav på god samarbetsförmåga. Du behärskar engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder en miljö som präglas av tillväxt, nära till beslut och en god stämning!

 

Anställningsvillkor:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Nöbbelöv.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta Teknikchef, Tomas Arnesson på email: tomas.arnesson@lyckeby.com

Du söker tjänsten genom att skicka ett mail med ditt CV samt personligt brev till HR avdelningen, Charlotte.olsson@lyckeby.com . Vi ser fram emot din ansökan snarast, dock senast 14 december. Vi hanterar ansökningar löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag.

 


Dela inlägget