Nu söker vi en Inköpsansvarig till Sveriges Stärkelseproducenter förening u.p.a

Sveriges Stärkelseproducenter förening u.p.a bildades 1927 och medlemmarna består av lantbrukare. Företagets huvudverksamhet är att utveckla, producera och marknadsföra stärkelseprodukter, fiber och protein som utvinns från potatis som levereras av föreningens medlemmar, produkterna säljs till livsmedelsindustrin inom affärsområdet Lyckeby och till pappersindustrin inom affärsområdet Solam. Inom koncernen arbetar cirka 500 medarbetare varav cirka 300 i Sverige. Koncernen omsätter cirka 2 miljarder.

Arbetsuppgifter:

Som inköpare hos oss arbetar du med inköp av bl. a kemikalier, emballage, energi och andra råvaror som används i framställandet av stärkelseprodukter men även av transporter, maskinutrustning och förbrukningsmaterial. Du driver egna förhandlingar och sluter avtal med leverantören. Samtliga inköp görs i samverkan med verksamheten för att säkerställa att de tekniska kraven uppfylls.

I rollen ingår leverantörsbedömningar och mycket kontakt med våra leverantörer i hela världen men även många interna kontakter.

Inköpsrollen hos oss innefattar allt från strategiskt inköp till dagligt operativt inköp där Du blir en nyckelspelare i att bibehålla konkurrenskraft och kvalitet

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har några års erfarenhet av inköp till producerande verksamheter där kompetens i internationellt inköp är nödvändigt. Troligtvis har du någon form av eftergymnasial utbildning inom inköp och logistik.

Du har mycket god nivå på svenska och engelska i tal och skrift och ser positivt på tjänsteresor.

Som person är du strukturerad och drivs av att göra affärer. Du är en god förhandlare och triggas av att sätta dig in i nya situationer och produkter för att finna bästa möjliga produkt till bästa möjliga pris. Du trivs med att arbeta med människor från olika funktioner och olika kulturer.

Vi erbjuder en miljö som präglas av tillväxt, nära till beslut och en god stämning!

 

Anställningsvillkor:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Nöbbelöv.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta Supply Chain manager, Tommy Nilsson på email:  tommy.nilsson@lyckeby.com

Du söker tjänsten genom att skicka ett mail med ditt CV samt personligt brev till HR avdelningen, Charlotte.olsson@lyckeby.com  Vi ser fram emot din ansökan snarast, dock senast 15 september. Vi hanterar ansökningar löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag.

 

Dela inlägget