Vi söker processingenjör till vår fabrik i Mjällby

Sveriges Stärkelseproducenter förening u.p.a bildades 1927 och ägs av cirka 600 odlare i södra Sverige. Företagets huvudverksamhet är att utveckla, producera och marknadsföra stärkelseprodukter, fiber och protein till livsmedels- och pappersindustrin över hela världen. Våra produkter säljs till livsmedelsindustrin inom affärsområdet Lyckeby och till pappersindustrin inom affärsområdet Solam. Sveriges stärkelseproducenter har tre produktionsenheter och en utsädescentral. De tre produktionsenheterna är placerade i Nöbbelöv, strax söder om Kristianstad, i Mjällby och i Jämjö strax öster om Karlskrona. Utsädescentralen i placerad i Fjälkinge utmed E22. Inom koncernen arbetar cirka 500 medarbetare varav cirka 300 i Sverige. Koncernen omsätter cirka 180 MEUR.

Nu söker vi en Processingenjör till vår fabrik i Mjällby.

Inom Mjällbyenheten finns en del av fabriken som har en kampanjbaserad produktion som pågår september till januari där potatis processas till stärkelse, fiber, foderprotein och ett organiskt gödselmedel.  Denna del kommer inom de närmsta åren att byggas ut för att öka kapaciteten och rollen som Processingenjör kommer att delta i detta projekt.

I den andra delen av Mjällbyenheten sker modifiering av stärkelse för användning vid tillverkning av papper och kartong. Denna del producerar året runt och inom området pågår just nu mycket processutveckling där rollen som processingenjör kommer att vara central. Som Processingenjör kommer du att vara en del av produktionsledningen för Mjällbyenheten och rapportera till fabrikschef.  

Du kommer att ingå i olika typer av produktionsprojekt inom utveckling, förbättringar och investeringar på Mjällbyenheten men kommer också vara en del av projekt och samarbeten på våra andra produktionsanläggningar inom Sveriges Stärkelseproducenter.

 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Leda, planera och genomföra provkörningar.
 • Förbättringar kring cirkulär produktion
 • Driva och följa upp optimerings- och förbättringsprojekt.
 • Produktionsuppföljning.
 • Delta i investeringsprojekt och ansvara för delprojekt inom investeringsprojekt.
 • Del av produktionsledning för Mjällbyenheten.

Din profil

 • Civilingenjör med inriktning energi, process, kemiteknik, maskin eller liknande.
 • Gärna erfarenhet av att verka inom processindustri men inget krav.
 • Gärna utbildning eller erfarenhet av projektledning.
 • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
 • Du behöver ha B –körkort.

 

För att trivas i rollen som processingenjör söker vi dig som är nyfiken och har en vilja att lära och utvecklas. Du behöver ha en förmåga att vara kommunikativ då tjänsten innebär att du har kontakter och samarbeten både internt och externt. Du trivs med att dela din kunskap med andra för att bredda organisationens kompetens. I ditt arbete är du noggrann och trivs i en roll där du förväntas ta ansvar och driva ditt eget arbete framåt.
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa Johan Larsson, Fabrikschef på tel: 044-286260

Du söker tjänsten genom att skicka ett mail med ditt CV samt personligt brev till HR avdelningen, Charlotte.olsson@lyckeby.com Vi ser fram emot din ansökan snarast, dock senast måndag den

25 maj. Vi hanterar ansökningar löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag.

 

 

Välkommen med din ansökan!Dela inlägget