Nu söker vi en produktutvecklare till Sveriges Stärkelseproducenter förening u.p.a

Sveriges Stärkelseproducenter förening u.p.a bildades 1927 och medlemmarna består av lantbrukare. Företagets huvudverksamhet är att utveckla, producera och marknadsföra stärkelseprodukter, fiber och protein som utvinns från potatis som levereras av föreningens medlemmar, produkterna säljs till livsmedelsindustrin inom affärsområdet Lyckeby och till pappersindustrin inom affärsområdet Solam. Inom koncernen arbetar cirka 500 medarbetare varav cirka 300 i Sverige. Koncernen omsätter cirka 180 MEUR.


Affärsområdet Lyckeby verkar på en global livsmedelsmarknad genom egna dotterbolag i Ryssland, Tjeckien, Polen, Lettland, Kina och Danmark samt via distributörer i cirka 40 länder.

Nu söker vi en produktutvecklare inom applikation i livsmedel till utvecklingsorganisationen i Nöbbelöv, Kristianstad.

Som produktutvecklare inom livsmedel arbetar du med att finna rätt produkt och optimera dess funktion så att den fungerar i vår kunds applikation. Med försäljning till stora delar av världen och till många olika applikationsområden inom livsmedelsindustrin, är det ett varierat arbete som erbjuder en kombination av stärkelse- och livsmedelskemi och ett analytiskt arbete där du levererar en färdig lösning till kund. Arbetet innebär kundkontakter på en global livsmedelsmarknad. I rollen som produktutvecklare är du den som står för förståelsen för hur vår produkt skall användas i kundens applikation. Du agerar i nära samarbete med andra utvecklare i ett team som jobbar nära vår säljavdelning. Utvecklingsuppdrag kan ske efter förfrågan av en kund eller utifrån idéer kring nya stärkelsekoncept. I rollen som produktutvecklare ingår även intern projektledning med nära samarbete inom utvecklingsorganisationen, produktion och kvalité där teoretiska kunskaper omsätts i praktiken. Även kontakter med akademin och institut förekommer för att nå fördjupad kompetens.

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot livsmedelsteknik eller kemiteknik alternativt agronom livsmedelsteknik. Det är meriterande om du har arbetat några år med produktutveckling inom livsmedelsindustrin. Tjänsten innebär ca 30-40 resdagar per år och kräver en mycket god nivå på engelska. Placeringsort är Nöbbelöv utanför Kristianstad.

Som person är Du modig och självständig och är van vid att arbeta projektorienterat. Du trivs med det analytiska arbetet, men vill gärna kombinera det med kundkontakter. Hos oss får Du en nyckelroll i ett företag med korta beslutsvägar och stark företagskultur och med möjlighet att arbeta varierat.

Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Utvecklingschef Kalle Johansson på telefon 044-286342. Du söker tjänsten genom att maila till Charlotte.Olsson@lyckeby.com ange "Produktutvecklare" i ämnet. Urval sker löpande, så ansök gärna så snart som möjligt, men senast 25 november.


Dela inlägget