Vi söker Underhållstekniker i Mjällby

Sveriges Stärkelseproducenter förening u.p.a bildades 1927 och ägs av cirka 600 odlare i södra Sverige. Företagets huvudverksamhet är att utveckla, producera och marknadsföra stärkelseprodukter, fiber och protein till livsmedels- och pappersindustrin över hela världen. Våra produkter säljs till livsmedelsindustrin inom affärsområdet Lyckeby och till pappersindustrin inom affärsområdet Solam. Sveriges stärkelseproducenter har tre produktionsenheter och en utsädescentral. De tre produktionsenheterna är placerade i Nöbbelöv, strax söder om Kristianstad, i Mjällby och i Jämjö strax öster om Karlskrona. Utsädescentralen i placerad i Fjälkinge utmed E22. Inom koncernen arbetar cirka 500 medarbetare varav cirka 300 i Sverige. Koncernen omsätter cirka 180 MEUR.

 

Till vår fabrik i Mjällby söker vi nu en Underhållstekniker

 

Inom Mjällbyenheten finns en del av fabriken som har en kampanjbaserad produktion som pågår september till januari där potatis processas till stärkelse, fiber, foderprotein och ett organiskt gödselmedel.  Denna del kommer inom de närmsta åren att byggas ut för att öka kapaciteten.

 

I den andra delen av Mjällbyenheten sker modifiering av stärkelse för användning vid tillverkning av papper och kartong. Denna del producerar året runt.

Som Underhållstekniker kommer du att arbeta med både förebyggande och avhjälpande underhåll. Du har löpande kontakt med produktion och du deltar i arbetet kring förbättring av produktionsprocesserna. Arbetet innebär också att du ska kunna hitta tekniska lösningar på produktionsproblem vilket ställer höga krav på dina kunskaper och flexibilitet. Som underhållstekniker rapporterar du till Fabrikschef på Mjällbyenheten. Tjänsten är förlagd till Mjällbyenheten men kan vara del av projekt som rör övriga produktionsanläggningar inom Sveriges Stärkelseproducenter.

 

Exempel på arbetsuppgifter:

 

  • Självständigt utföra montage, underhåll och förebyggande underhåll.
  • Fördela inkomna felanmälningar som kommer via underhållssystemet.
  • Koordinera underhåll med driftschef.
  • Hantera inköp av material för egna eller inhyrdas arbete.
  • Vara delaktig i förbättringsarbete och driva mindre förbättringsprojekt.

Profil:

Vi söker dig som har en verkstadsteknisk utbildning och/eller gymnasieutbildning. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från processindustrin samt från drift- och underhållsarbete i tillverkande företag, gärna från livsmedelsindustrin.

Du är noggrann, har god förmåga att jobba självständigt samt tar hänsyn till våra säkerhetsaspekter. Vidare söker vi medarbetare som är flexibla, har driv och engagemang samt har intresse för utveckling och förbättringsarbete. Att du har lätt för att samarbeta, är serviceinriktad samt har en positiv läggning ser vi som en förutsättning för att passa in i vårt team.

 

  • Svenska flytande i tal och skrift. Grundläggande kunskaper i engelska.
  • B-körkort, Certifikat för TIG-svetsning
  • Meriterande att ha arbetat i underhållsystemet IDUS

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa Johan Larsson, Fabrikschef på

tel: 044-286260

Du söker tjänsten genom att skicka ett mail med ditt CV samt personligt brev till HR avdelningen,  Charlotte.olsson@lyckeby.com  Vi ser fram emot din ansökan snarast, dock senast måndag den 18 maj. Vi hanterar ansökningar löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Dela inlägget